Musical: De gelaarsde Poes


Audities

Op zaterdag 5 september zijn er in Theater Het Plein audities voor de reizende jeugdproductie De Gelaarsde Poes! Iedereen vanaf 7 jaar kan zich vanaf nu aanmelden!

 

Na het selecteren van twee casts van elk 15 kinderen wordt vanaf maandag 7 september toegewerkt naar een reizende productie van De Gelaarsde Poes. Elke cast speelt de voorstelling minimaal 3 keer, maar de wens is om het aantal speelbeurten uit te breiden naar andere theaters in de regio. 

In het kort

Periode: september '20 - juli '21

  • Twee casts van 15 kinderen
  • 12 repetities op maandag van 16:30 - 19:30 uur (icl. avondeten) in Ridderkerk
  • €250
  • Geen les in de schoolvakanties
  • Premiere in december '20
  • Voorstellingen in het weekend
  • 3 voorstellingen per cast
  • Mogelijk meer speelbeurten


Algemene informatie


Repetities

Van september tot december wordt er 12 keer gerepeteerd op maandagen van 16:30 tot 19:30 uur op een nieuwe leslocatie in Ridderkerk. In de schoolvakanties ben je vrij. De Gelaarsde Poes is begin december klaar en dan speelt elke cast haar premiere. Vanaf januari start de speelperiode in de theaters, waarin elke cast nog twee keer de voorstelling speelt, die vinden altijd plaats in het weekend en nemen 1 hele dag in beslag. Onze wens om de speelbeurten uit te breiden tussen januari en juni is groot. 

 

Repetitie Data

Deel 1
7, 14, 21, 28 september

5 oktober

 

Herfstvakantie (= geen les)

12 en 19 oktober

 

Deel 2

26 oktober

2, 9, 16, 23 en 30 november

7 december

 

Voorstellingen

12 december - Première

midden januari - voorstelling 2

midden februari - voorstelling 3

 

 

Financiën

De kosten zijn €250 per leerling, die per (maandelijkse) incasso wordt voldaan. Hiervoor worden administratiekosten berekend. Daarvoor krijg je 12 repetities van 3 uur (inclusief eten) op maandagen van september tot december. Plus minimaal 3 voorstellingsmomenten verspreid over 3 weekenddagen.

 

Een kaartje voor de voorstelling ligt tussen de €10 en €15 per persoon. Dit is afhankelijk van het maximaal aantal publiek dat toegestaan is in een theaterzaal, rekening houdend met de corona-maatregelen.

Stralen op het podium

De productieklas is gecreëerd door Building Arts om getalenteerde kinderen een podium en speelervaring te bieden. Want zeg nu zelf, hoe tof is het om als kind de sterren van de hemel te spelen? En dan ook nog eens in een echte (rondreizende) productie! 


Hoe ziet een repetitie er uit?

Hoe ziet een repetitie er uit?

16:30 - 17:30: Zang (Rik)

17:30 - 18:00: Avondeten

18:00 - 19:30: Spel (Robert/Marco) en Dans (Charlotte)

 

Zoals je ziet zullen de acteurs ook met elkaar avondeten om de groepsdynamiek te bevorderen. Wij zorgen voor een gezonde maaltijd, waarbij we rekening zullen houden met allergieën. Hulp in de keuken is natuurlijk altijd welkom!  


Corona-proof

Omdat we corona geen roet in het eten willen laten gooien, houden we tijdens de repetities en voorstellingen de 1,5 meter regel aan. Bij een voorstelling wordt in overleg met het theater gekeken naar de maximale capaciteit van een theaterzaal waarbij de 1,5 meter regel haalbaar is. Dit betekent een behoorlijke daling in het mogelijk aantal bezoekers per voorstelling. Daarnaast hebben we De Gelaarsde Poes ook in een corona-proof vorm uitgewerkt, in het geval dat de theaters plotseling volledig dicht moeten. Dit betekent dus dat we hoe dan ook zullen spelen!! T.z.t. wordt gekeken welke vorm het best past in de omstandigheden.

 

Building Arts zal de corona ontwikkelingen goed in de gaten houden en daarop inspelen.