HEt UNICEF Kinderrechten Filmfestival


Ridderkerkse Finale

Ook dit jaar slaan Building Arts en de Brede School Ridderkerk de handen weer ineen om het Kinderrechtenverdrag van UNICEF op creatieve manier onder de aandacht te brengen bij basisschoolkinderen*. Om het project naar een nog hoger niveau te tillen werd dit jaar naar nieuwe samenwerkingen gezocht met Bibliotheek AanZet, het Servicebureau voor Onderwijs & Cultuur (SOC) en de Gemeente Ridderkerk 

 

Op vrijdag 18 mei werd theater Het Plein even omgetoverd tot een echte bioscoop. Van rode loper tot kinderchampagne en van popcorn tot goodiebags; het was een avond die volledig in het teken stond van de filmsterren in de dop. Uiteindelijk kan maar één film er vandoor gaan met de winst en het felbegeerde finaleticket voor de Nationale Finale op 29 juni 2018 in Tuschinski Amsterdam. 

 


Toelichting project 

Alle leerlingen uit groep 7 en 8 konden zich vanaf begin dit jaar opgeven voor dit bijzondere project. Tijdens de onderschoolse lessen van de Brede School Ridderkerk stond het UNICEF Kinderrechtenverdrag centraal en leerden de leerlingen in vijf lessen hoe het is om een eigen film te bedenken en te maken.

 

De Jury

Een speciale vakjury beoordeelde aan het eind van avond de zelfgemaakte films. De jury bestond uit:

Wethouder Marten Japenga (Gemeente Ridderkerk), Filip Braams (Hollywood in de Klas/Krff), Erna Wouters (Brede School Ridderkerk), Roxanne van der Slot (Servicebureau Onderwijs&Cultuur), Gabien Hitzerd (Bibliotheek AanZet) en Oliver Lammerts (Building Arts). De jury bekroonde de film ‘Ontvoerd en Gevlucht’ uit Bolnes tot Beste Film. Zij ontvingen een ticket voor de nationale finale op 29 juni 2018 in Amsterdam. 

 

Partners & Sponsors

Uiteraard hartelijk dank aan alle sponsors en partners, want zonder jullie zou dit project en deze avond niet zo onvergetelijk zijn geworden! Grote dank aan:

UNICEF Nederland - Brede School Ridderkerk - Servicebureau Onderwijs & Cultuur - Bibliotheek AanZet Ridderkerk - Gemeente Ridderkerk - Van Der Valk | Hotel Ridderkerk - Lydison - P&L Vastgoedservice & Onderhoud en Beweegmakelaar Ridderkerk


De Filmresultaten


Special


And the winner is...

Aftermovie


Bolnes


Ontvoerd & Gevlucht (Winnaar)

McTrump


Slikkerveer


Wij eisen een leuke juf!

The EscaperoomRijsoord/oost


The Stone Graper

Anna


Centrum/West


Sophie

De jongen die niks mag!


Drievliet/het zand


Nina

Het eiland van de Shockmo's