Cursusaanbod 2018-2019


De afdeling EDUCATION biedt de mogelijkheid voor cursisten om zich te ontwikkelen in een specifieke kunstdisciplines. In onze cursussen wordt gewerkt in kleine groepen tot maximaal 15 leerlingen, zodat de docent de leerlingen persoonlijker en individueler kunnen coachen en begeleiden in hun ontwikkeling. Niet alleen van hun talent en vaardigheden, maar ook in hun creativiteit en zelfvertrouwen.

Toelichting Cursussen

 Het cursusjaar is ingedeeld in 5 blokken. Elk blok heeft een thema en duurt ongeveer 8 weken.
In de blokken voor de grote vakanties wordt toegewerkt naar een korte presentatie. Hierin kunnen de leerlingen hun ontwikkeling laten zien aan ouders, vrienden en familie. De presentaties zijn openbaar, dus iedereen is van harte welkom. 
Tijdens blokken 1,3 & 4 zijn er in de laatste week open lessen. 

Meer informatie over de lestijden, presentaties en vakantiedagen?


Theater


7-10 jaar | Dinsdag 17:00 – 18:00

Mickey Mouse op het vliegende tapijt van Aladin op weg naar Judesca van FC Kip. Tijdens deze theaterlessen leren de kinderen wat een personage precies is en hoe je deze het best kunt spelen.

 

Als vertrekpunt gebruiken we vaak een bekend figuur en voegen daar stap voor stap een stem, lichaamsbewegingen en karakter aan toe. Langzaam ontwikkelt zich zo een mini presentatie. Plezier staat centraal, maar dat betekent niet dat er geen uitdaging is! 


* Deze les gaat van start bij 5 of meer aanmeldingen

Vanaf 11 jaar | Dinsdag 18:00 – 19:00 *

Een toneelstuk van bijvoorbeeld Shakespeare spelen of zelf een voorstelling maken. Het kan allemaal!

 

Bij deze leeftijdsgroep richten we ons nog meer op de vraag vanuit de leerlingen. Het kan zijn dat iemand graag zelf een stuk wil schrijven, of dat iemand heel graag wil leren hoe je een monoloog geloofwaardig kunt spelen. Stap voor stap leren de leerlingen wat er allemaal komt kijken bij het maken en spelen van een toneelstuk.Musical


Bij musical gaat het om 3 disciplines: zang, dans en spel. Niet voor niks krijgen de leerlingen daarom 3 verschillende docenten waarvan ze het musicalvak leren. Aan het eind van de periode krijgen ze een combinatieles, daarin wordt alles wat is aangeleerd samengebracht wordt tot één geheel. Op die manier leer je super veel en blijft het uitdagend!

6-9 jaar | Woensdag 16:00 – 17:00

Er was eens een bos vol met sprookjesfiguren die allemaal heel vrolijk aan het zingen en dansen waren, want de prins van het land was jarig. Plotseling begint het heel hevig te onweren. BOEM. Een lichtflits. KNAL. Alle sprookjesfiguren verdwenen…

 

In de musicallessen voor de jongste groep gebruiken we altijd de fantasie als startpunt. Zo worden er in sprookjes vaak gedanst, gezongen en uiteraard…geacteerd. Spelenderwijs en met een hele hoop fantasie leren de leerlingen dans, zang en spel afwisselend in te zetten. 

 

 


10-13 jaar | Woensdag 17:00 – 18:30

Een zelfgeschreven musical over de liefde voor pindakaas. Of Annie en Ciske die samen het weeshuis op stelten zetten. Tijdens deze musicallessen leren de kinderen wat een personage precies is en hoe hij/zij danst, zingt en speelt. De ene keer via een musical die al bestaat, de andere keer via een eigen kleine voorstelling waarin dans, zang en spel terugkomt.

 

Vanaf 14 jaar | Maandag 19:00 – 20:00

Bij deze leeftijdsgroep richten we ons nog meer op de vraag vanuit de leerlingen. Het kan zijn dat iemand graag zelf een musical wil schrijven, of wil leren hoe je een solo voor een groep zingt. Tijdens deze les liggen de elementen dans, zang en spel dan ook niet altijd vast. Het ene blok kan er meer aandacht gaan naar spel terwijl het volgende blok dans centraal staat.Dans


5-9 jaar | Modern | vrijdag 17:00 – 18:00

Sierlijk dansen als een prinses en op je tenen een rondje draaien met je armen in de lucht. Of als een pop bewegen voor een enorm grote spiegel. In deze lessen leren de leerlingen via speelse opdrachten kennismaken met zowel ballet als modern. Hoe houd je je armen? En hoeveel voetposities zijn er eigenlijk? Het belangrijkste is dat het voor de leerlingen vooral spelenderwijs uitdagend is. Door genoeg afwisseling in creatieve opdrachten blijft het leuk om te leren.


Vanaf 10 jaar | Hip Hop | Vrijdag 18:00 – 19:00

Van een hoge sprong in de lucht direct door naar een rol over de grond. Van linksvoor naar rechtsachter en andersom. Door het aanleren van veel verschillende choreografieën leren de leerlingen in deze dansles diverse ritmes en lichaamsbewegingen te beheersen. Als echte dansers verplaatsen ze zich rollend over de grond naar de andere kant van het lokaal. Een flesje water aan de zijkant mag dan natuurlijk ook niet ontbreken, want dat hoort ook bij danser zijn.Gratis proefles?

Ben je nieuwsgierig geworden en lijkt het je leuk om eens keer een cursus te volgen?